English

O nama
Velika pića pričaju priču, potiču emocije, strast i estetske vrijednosti!

Destilerija Šimić je obiteljski obrt osnovan 1995. godine. Smještena u srcu Slavonije, obitelj Šimić održava tradiciju proizvodnje kvalitetne voćne rakije. Obuhvaća površinu od 17 hektara od čega je 7 hektara pod nasadima kruške, 7 hektara šljive, 3 hektara akumulacijskog jezera te destilerije za preradu voća u voćni destilat.

Glavna djelatnost obrta je proizvodnja voća i 100% prirodnih voćnih rakija te turistička ponuda s osobinama doživljajnog turizma i etnoloških posebnosti.

San koji je postao stvarnosti…

Najbolje sorte kruške Viljamovke pretočeno je u rakiju blagoslovljenu opojnom medastom aromom voća, mekoćom najprofinjenijih “žestica”, dok se onih znakovitih 38 volumnih postotaka alkohola besprijekorno sljubilo u skladnu cjelinu. Rakija je to - ukratko - kojoj u skladu, mekoći i bogatstvu aromatskog profila cijenjena na domaćem tržištu. Paletu rakija upotpunilo se i Šljivovicom, iznimno skladnom rakijom u kojoj se voće osjeti i u nosu i na nepcu te Jabukovačom.

Velika pića, dakle, imaju priču, stimuliraju emocije, strast i estetske vrijednosti no, krajnji dosezi u stalnom su preispitivanju.